Νοσηλεία

Συμβάσεις Με Ταμεία


Η Ιδιωτική Ψυχιατρική Κλινική Τρικάλων ”Αντώνιος Χιώτης” διαθέτει κλίνες μέσω συμβάσεως με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., παρέχοντας τις υπηρεσίες της στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων που έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό. Στη σύμβαση αναφέρεται ότι η νοσηλεία περιλαμβάνει την ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, τη φαρμακευτική αγωγή, τις ψυχοθεραπείες, τη διατροφή και τις εργαστηριακές και παρακλινικές εξετάσεις.

Στη σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προβλέπεται επίσης ότι ο Οργανισμός καλύπτει τη νοσηλεία του ασφαλισμένου σε τετράκλινο δωμάτιο. Αν βέβαια ο νοσηλευόμενος επιθυμεί αλλαγή θέσης (σε τρίκλινο, δίκλινο ή μονόκλινο θάλαμο), η κλινική μας παρέχει αυτή τη δυνατότητα, με μικρή μόνο οικονομική επιβάρυνση.

Ο κανονισμός του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΦΕΚ 2315/Β/19.6.2018, Άρθρο 12, σελ. 25789) προβλέπει, από 1/10/2018, υποχρεωτική συμμετοχή του ασφαλισμένου στο κόστος της νοσηλείας του, σε ποσοστό  10%.

Η κλινική δέχεται και ασθενείς εκτός του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με ιδιωτική τους δαπάνη.

Δυστυχώς με το νόμο 4389/2016 ”Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις” (ΦΕΚ 94/Α/30.5.16), ο ΦΠΑ που επιβαρύνει το κόστος της νοσηλείας (επομένως και την οικονομική συμμετοχή του ασφαλισμένου) καθορίστηκε, από 1/6/2016,  σε 24%.

Προτάσσοντας πάντα τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και αντιλαμβανόμενοι τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της εποχής, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις τιμές μας σε όσο το δυνατό πιο χαμηλά επίπεδα. Εξάλλου και η κλινική μας έχει υποστεί βαρύτατες συνέπειες από την περικοπή των κρατικών δαπανών για την ψυχική υγεία που έχει σαν αποτέλεσμα τη μη καταβολή των οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς την ίδια.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τον τιμοκατάλογο της κλινικής εδώ.

 

Κανονισμός Νοσηλείας


Απαραίτητη προϋπόθεση για τη νοσηλεία οποιουδήποτε ασθενή είναι η συγκατάθεση του ίδιου. Οι θεράποντες ιατροί καταθέτουν την επιστημονική τους άποψη, χωρίς όμως να την επιβάλουν και συνεργάζονται μαζί του στις αποφάσεις για τη διάρκεια της νοσηλείας και το είδος της θεραπείας.

Κατά την εισαγωγή θα πρέπει να προσκομίζεται το βιβλιάριο υγείας (θεωρημένο) και η αστυνομική ταυτότητα του ασθενούς. Ο ασθενής και οι συνοδοί θα πρέπει να ενημερωθούν για τον κανονισμό νοσηλείας και την πολιτική απορρήτου προσωπικών δεδομένων της κλινικής και να δώσουν γραπτώς τη συγκατάθεσή τους.

Για λόγους ασφαλείας, τα προσωπικά είδη που  επιθυμεί να έχει μαζί του ο ασθενής  (πχ ρούχα, είδη ατομικής περιποίησης κλπ), πρέπει να ελεγχθούν από το προσωπικό της κλινικής και να καταγραφούν.

Η θέση νοσηλείας συμφωνείται από το νοσηλευόμενο και τους οικείους του, με τη διοίκηση της κλινικής.  Αν ο νοσηλευόμενος δεν επιθυμεί αναβάθμιση θέσης, νοσηλεύεται σε τετράκλινο θάλαμο. Εάν ζητηθεί αναβάθμιση θέσης, αυτό  καταγράφεται σε ειδικό έγγραφο, όπου αναφέρεται και το ακριβές ποσό της οικονομικής επιβάρυνσης. Σε περίπτωση που κατά την εισαγωγή δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη σε τετράκλινο θάλαμο, η κλινική είναι υποχρεωμένη να νοσηλεύσει τον   ασθενής  σε καλύτερη θέση, χωρίς επιβάρυνση, μέχρι να υπάρξει διαθεσιμότητα.

Επισκεπτήριο υπάρχει καθημερινά,  τις ώρες 11:00 – 13:00 και 17:00 – 19:00. Τις πρώτες ημέρες της νοσηλείας και μέχρι να υπάρξει σταθεροποίηση της νόσου, το ιατρικό προσωπικό μπορεί να συστήσει απαγόρευση επισκέψεων ή συχνότερη παρουσία  συνοδών. Γενικώς το επισκεπτήριο αφορά τα άτομα του στενού οικογενειακού κύκλου του ασθενούς. Σε περίπτωση που άτομα του ευρύτερου κύκλου επιθυμούν να επισκεφτούν το νοσηλευόμενο, θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ιδίου, των στενών συγγενών του και της κλινικής. Ενημέρωση από τους ιατρούς γίνεται στους συγγενείς, μετά από προκαθορισμένο ραντεβού.

Η χρήση κινητού τηλεφώνου και ηλεκτρονικού υπολογιστή, με σύνδεση στο ίντερνετ, απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της νοσηλείας.

Η διατροφή του νοσηλευόμενου καθορίζεται από το επιστημονικό προσωπικό της κλινικής και η σίτιση  γίνεται με τη βοήθεια ή την επίβλεψη νοσηλευτών. Τα γεύματα είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενούς, για την αποφυγή αλλεργιών και τη ρύθμιση κάποιων νοσημάτων, παθολογικών (πχ σακχαρώδους διαβήτη, δυσλιπιδαιμίας) ή ψυχιατρικών (πχ νευρικής ανορεξίας, βουλιμίας). Απαγορεύεται αυστηρώς οι επισκέπτες να προσφέρουν τρόφιμα ή ποτά στους νοσηλευόμενους.

Το κάπνισμα επιτρέπεται σε κοινόχρηστους χώρους της κλινικής, σύμφωνα με την  υπ’ αριθμ. 88202 Υπουργική Απόφαση, σε εφαρμογή του άρθρου 3 του ν.3730/2008 (ΦΕΚ 1286/30.6.2009).

Σε περίπτωση που προκύψει επείγουσα ανάγκη μετακίνησης του νοσηλευόμενου σε Νοσοκομείο, το προσωπικό της κλινικής είναι υποχρεωμένο να διακομίσει το περιστατικό, μέχρι την παραλαβή του από τους ιατρούς εκεί. Κατά τη διάρκεια νοσηλείας σε κλινικές του Νοσοκομείου και σε τακτικά προγραμματισμένα ραντεβού δεν υπάρχει υποχρέωση συνοδείας του περιστατικού.
LOGO

Ψυχιατρική Κλινική Αντωνίου Χιώτη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόρμα Επικοινωνίας

map4ο χιλ. Εθνικής Οδού Τρικάλων-Καρδίτσης, Τρίκαλα, τ.κ. 42100
emailklinikixioti@gmail.com
phone24310-21985 & 24310-22985
mob24310-22607


Επιστροφή στην κορυφή Επιλέξτε οποιοδήποτε κομμάτι κειμένου
ώστε να το ακούσετε