Ιστορία
Η κλινική ιδρύθηκε το 1975 από το Νευρολόγο – Ψυχίατρο Αντώνη Χιώτη (1938-2018), απόφοιτο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και ειδικευθέντα στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο Αθηνών. Ξεκίνησε να λειτουργεί ως νευροψυχιατρική κλινική και ηλεκτροεγκεφαλογραφικό εργαστήριο. Αρχικά αναπτυσσόταν σε έναν μόνο όροφο, είχε δύναμη 35 κλινών και παρείχε νευρολογική και ψυχιατρική περίθαλψη, με τα μέσα της εποχής.

Η εμπιστοσύνη των ασθενών, αλλά και οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για ψυχιατρική φροντίδα, οδήγησαν στη σταδιακή ανάπτυξη και εξειδίκευση των υπηρεσιών μας. Έτσι, από το 2002, η κλινική λειτουργεί αμιγώς ως ψυχιατρική, εστιάζοντας αποκλειστικά σε ανθρώπους με συμπτώματα από την ψυχική σφαίρα.

Σήμερα, μετά από συνεχείς επεκτάσεις και ανακαινίσεις, η Ιδιωτική Ψυχιατρική Κλινική Τρικάλων ”Αντώνιος Χιώτης” αναπτύσσεται σε 3 ορόφους και διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα νοσηλείας, διάγνωσης και θεραπείας. Ανταποκρινόμενη στις διεθνείς τάσεις της Ψυχιατρικής, συνεχίζει να λειτουργεί ως μικρή νοσηλευτική μονάδα, δυναμικότητας 59 κλινών, προκειμένου να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή παρακολούθηση των ασθενών.

Από το 2014, ο φορέας LETRINA S.A. αξιολογεί συνεχώς τη λειτουργία της κλινικής, πιστοποιώντας και επίσημα ότι αυτή ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα ποιότητας (ISO 9001:2008), όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, το σχεδιασμού, την ανάπτυξη και την παροχή υπηρεσιών.

ISO 9001

Από 25/5/2018, η κλινική έχει εναρμονιστεί πλήρως, όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων των νοσηλευομένων,  στο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (General Data Protection Regulation – GDPR) 2016/679, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημερινός επιστημονικός διευθυντής είναι ο Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής Ιωάννης Χιώτης, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, που έχει ειδικευτεί στην Ψυχιατρική στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών (Master) στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας & Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών, καθώς και στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοθεραπεία Συμπεριφοράς των Διαταραχών Άγχους. Στόχος του, όπως και της υπόλοιπης επιστημονικής ομάδας, είναι η συνέχεια της μακροχρόνιας παράδοσης στην παροχή ποιοτικής ψυχιατρικής φροντίδας
LOGO

Ψυχιατρική Κλινική Αντωνίου Χιώτη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόρμα Επικοινωνίας

map4ο χιλ. Εθνικής Οδού Τρικάλων-Καρδίτσης, Τρίκαλα, τ.κ. 42100
emailklinikixioti@gmail.com
phone24310-21985 & 24310-22985
mob24310-22607


Επιστροφή στην κορυφή Επιλέξτε οποιοδήποτε κομμάτι κειμένου
ώστε να το ακούσετε