Φιλοσοφία
Στην Ιδιωτική Ψυχιατρική Κλινική Τρικάλων ”Αντώνιος Χιώτης” δεν στοχεύουμε απλά στην καταστολή των συμπτωμάτων και τη προσωρινή σταθεροποίηση του ασθενούς. Κυρίαρχη φιλοσοφία μας είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας, μέσω της καλλιέργειας δεξιοτήτων και στάσεων, ώστε ο κάθε άνθρωπος να μπορεί να αξιοποιεί το ατομικό του δυναμικό για την προστασία, διατήρηση και βελτίωση της ψυχοσωματικής του υγείας, καθώς και της ποιότητας ζωής του.

Οι βασικοί στόχοι μας είναι:

  1. η εξασφάλιση της ποιότητας στο σύνολο της φροντίδας
  2. η ολιστική προσέγγιση του ασθενούς
  3. η μεγιστοποίηση του θεραπευτικού του αποτελέσματος
  4. η πλήρης σωματική, ψυχική και κοινωνική του ευεξία
  5. η επανένταξή του στην κοινωνία σαν ένα ισότιμο, λειτουργικό και παραγωγικό μέλος.

Για την εκπλήρωση των παραπάνω στόχων, χρησιμοποιούμε τις πλέον σύγχρονες μεθόδους περίθαλψης και επιδεικνύουμε ιδιαίτερη μέριμνα σε όλες τις συνιστώσες της νοσηλείας. Αυτό σημαίνει:

Ορθή διάγνωση. Η ακριβής διάγνωση είναι απαραίτητη για τον σωστό σχεδιασμό της θεραπείας και την ευνοϊκή εξέλιξη της νόσου. Στην κλινική μας χρησιμοποιούμε ειδικές κλίμακες και διαγνωστικά εργαλεία, αποσκοπώντας στην καλύτερη ταξινόμηση των συμπτωμάτων, τη λεπτομερή καταγραφή της προόδου και τη συνεχή αξιολόγηση της λειτουργικότητας του ασθενούς.

Εξατομικευμένη θεραπεία. Το επιστημονικό μας προσωπικό αποτελείται από έμπειρους ιατρούς, με πορεία δεκαετιών στην άσκηση της ψυχιατρικής, αλλά και νεότερους, με καλύτερη γνώση των σύγχρονων τάσεων της επιστήμης. Επιζητούμε την ιδανική θεραπεία για τον κάθε ασθενή. Χορηγούμε τα πλέον σύγχρονα φάρμακα, στις μικρότερες δυνατές δόσεις, ενώ για ορισμένες καταστάσεις (πχ στην αντιμετώπιση του αλκοολισμού ή της όψιμης δυσκινησίας) προμηθευόμαστε σκευάσματα από το εξωτερικό. Φροντίζουμε πάντα για την ασφάλεια και την αποφυγή των παρενεργειών. Χρησιμοποιούμε επίσης ψυχοθεραπεία Γνωσιακής – Συμπεριφορικής κατεύθυνσης, φωτοθεραπεία, ηλεκτροσπασμοθεραπεία και άλλες θεραπείες.

Ψυχική και σωματική υγεία. Εξετάζουμε την υγεία του κάθε ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα (ψυχολογικό, σωματικό, κοινωνικό), χρησιμοποιώντας την ολιστική προσέγγιση για τη φροντίδα του. Η επιστημονική μας ομάδα περιλαμβάνει ιατρούς διαφόρων παθολογικών ειδικοτήτων που αντιμετωπίζουν άριστα και τα σωματικά νοσήματα των νοσηλευομένων μας. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με σύγχρονα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, προκειμένου να γίνονται όλες οι απαραίτητες απεικονιστικές και μικροβιολογικές εξετάσεις.

Θεραπευτική σχέση. Βασικό συστατικό για την επιτυχία οποιασδήποτε θεραπευτικής μεθόδου, είναι η οικοδόμηση ισχυρής σχέσης ανάμεσα στο θεραπευτή και τον θεραπευόμενο. Η σχέση αυτή βασίζετε στις αρχές της ελευθερίας, της κατανόησης, του σεβασμού και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Ο μικρός αριθμός νοσηλευομένων της κλινικής μας επιτρέπει στα μέλη του προσωπικού μας να αναπτύξουν αυτή την ιδιαίτερη επαφή με κάθε ασθενή.

Παρέμβαση στην οικογένεια. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο στρες και την επιβάρυνση που υφίσταται η οικογένεια από την εμφάνιση ψυχικής νόσου σε κάποιο από τα μέλη της. Προγραμματίζουμε τακτικές συναντήσεις με τους συγγενείς ή τους φροντιστές, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τη φύση της νόσου και να συζητήσουμε για τα συναισθήματα τους και τη στάση τους απέναντι στο άνθρωπό τους. Συμβάλουμε έτσι στη διαμόρφωση του ζεστού οικογενειακού κλίματος, μέσα στο οποίο θα πρέπει να συνεχίσει να ζει ο ασθενής, μετά τη νοσηλεία.

Συνέχεια στη φροντίδα. Στην κλινική μας στοχεύουμε κυρίως στη δευτερογενή πρόληψη, που περιλαμβάνει την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των οξέων επεισοδίων, αλλά και την αποφυγή των πιθανών υποτροπών. Μετά το πέρας της νοσηλείας, συνεχίζουμε να επικοινωνούμε και να παρακολουθούμε σε τακτική, εξωτερική βάση τους ασθενείς μας. Έτσι προσαρμόζουμε ανάλογα τη θεραπεία, εξασφαλίζουμε τη συνέχεια στη θεραπευτικής σχέση και συμβάλουμε στην καλή μακροπρόθεσμη εξέλιξη της νόσου.
LOGO

Ψυχιατρική Κλινική Αντωνίου Χιώτη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόρμα Επικοινωνίας

map4ο χιλ. Εθνικής Οδού Τρικάλων-Καρδίτσης, Τρίκαλα, τ.κ. 42100
emailklinikixioti@gmail.com
phone24310-21985 & 24310-22985
mob24310-22607


Επιστροφή στην κορυφή Επιλέξτε οποιοδήποτε κομμάτι κειμένου
ώστε να το ακούσετε